Norway Cup 2016

Right to Sight Fotballteam

I samarbeid med dr. Dan Kiagi ved Kisii Eye Center i Kenya, inviterte vi 10 barn til å delta på Norway cup 2016. Med unntak av to barn, var alle elever ved ST.JOSEPH KIOMITI SCHOOL FOR THE BLIND. Skolen har tre kategorier barn. Den ene gruppen barn er helt synshemmede mens de to andre gruppene består av barn som delvis ser og / eller har blitt operert for en øyelidelse.

Laget bestod av både jenter og gutter født i 2002 og 2003 og skolens gymlærer (Adelbert) var med som trener. I utgangspunktet hadde barna verken egnet treningsutstyr eller fotball. Takket være en generøs gave klarte vi å utstyre laget med både drakter, støvler og fotballer.

Uten vår fantastisk koordinator Olgah hadde dette prosjektet ikke vært mulig å gjennomføre. Hun sørget for at alle fikk dåpsattest og pass. I tillegg fremskaffet hun diverse attester som gjorde det mulig for hvert enkelt barn å reise til Norge uten foreldre. 

Oppholdet ble en stor opplevelse både for barna og for oss i organisasjonen. Å se deres mestringsevne, og gleden over samværet med andre barn, er noe vi ikke glemmer.

Les også: Brevet fra Felix

Adelbert trener nå nye barn i fotball, men vi har ikke klart å samle nok midler til å invitere til Norway Cup 2017. Nå tar vi sikte på 2018. Hvis du ønsker å støtte oss kan du gi et bidrag til kontonummer: 6039 08 66472.

 

Fotballteam-2016