Utdannelse i søm ble redningen

Utdannelse i søm ble redningen

Grace Awati har ikke hatt det lett i livet sitt. Hun fikk sterkt nedsatt syn som barn og hennes familiesituasjon var svært vanskelig. 

Grace Awati sin historie starter i 2001 hvor hun ble født med katarakt i begge øynene. Hun fikk en operasjon ved hjelp av Right to Sight, som gjorde at hun kunne se igjen, men slet med en vanskelig oppvekst. Hun ble utnyttet da hun gikk på barneskolen, og fikk et barn som 15- åring uten mulighet til å forsørge seg selv. Skoleprestasjonene var dårlige og hun kom ikke inn på skolen, framtiden var usikker.

Derfor støttet venneforeningen vår henne med inngang til “SIKRI Technical And Vocational Institute” for å studere veving. Der gjør hun det veldig bra, og lærerne kan ikke få rost henne nok. Hun er målrettet og ivrig, og jobber hardt.

Right to Sight sponset henne med en vevemaskin slik at hun kunne forsørge seg selv og barnet sitt. Nå vever hun skjerf som hun selger videre og har opparbeidet seg gode ferdigheter.

Unødig blindhet og synshemming er i sum store tall. Men det er de enkelte historiene som viser at det nytter å jobbe for å utrydde sykdommer som nesten bare rammer fattige land. Hvis du vil være med å gjøre en forskjell for alle de medmenneskene som helt unødvendig mister synet, gi oss et bidrag slik at vi kan hjelpe mange flere barn som Grace.

 

Vipps gjerne til Right to Sight Norge på nummer: 81156. Alle beløp er velkomne! 

Les også