Historien om Grace Awati

Posted on Posted in Nyheter

I dag deler vi en hyggelig historie: Grace Awati har ikke hatt det lett i livet sitt. Hun fikk sterkt nedsatt syn som barn, hennes familiesituasjon var svært vanskelig, stefaren ville ikke vite av henne. Hun ble utnyttet av en mann da hun gikk på barneskolen, og fikk et barn da hun var 15 år. Skoleprestasjonene var dårlige, framtiden usikker. Hun ble operert på en av Right to Sights klinikker og fikk noe synsevne tilbake, men utsiktene til å skape et trygt liv for seg og barnet sitt var minimale.

Right to Sights venneforening tilbød henne derfor videreutdanning i søm på en yrkesskole. Der gjør hun det veldig bra, og lærerne kan ikke få fullrost henne. Hun er målrettet og ivrig, og jobber hardt. Right to Sight har nå kjøpt en symaskin til henne, slik at hun i fremtiden kan starte en egen forretning og forsørge seg selv og sitt lille barn.

Unødig blindhet og synshemming er i sum store tall. Men det er de enkelte historiene som viser at det nytter å jobbe for å utrydde sykdommer som nesten bare rammer fattige land. Hvis du vil være med å gjøre en forskjell for alle de medmenneskene som helt unødvendig mister synet, gi oss et bidrag slik at vi kan hjelpe mange flere barn som Grace.

Vipps gjerne til Right to Sight Norge. Alle beløp er velkomne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *