Den blinde alenefaren fikk synet tilbake

Den blinde alenefaren fikk synet tilbake

Småbarnsfaren George Ochieng fra landsbyen Kadongo i Kenya hadde følt seg dårlig over lang tid og hadde fått påvist både diabetes og høyt blodtrykk da han en dag våknet opp og var fullstendig blind.

George Ochieng

Konen forsvant

Fra da av kunne han ikke jobbe og heller ikke ta seg av familien. Fordi han ikke kunne se, ble han også svært avhengig av sin kone. Georges kone ble derfor nødt til å forsørge den lille familien, følge opp barna og være pleier for George. Etter hvert klarte ikke Georges kone mer og hun forsvant. George ble sittende igjen uten syn og med to små barn å ta vare på. På bildet ser vi George og søsteren hans etter operasjonen.  

Påvist dobbeltsidig grå stær

Georges søster prøvde så godt hun kunne hjelpe den blinde familiefaren, og under et av hennes besøk fikk George høre om en oppsøkende øyeklinikk som var kommet til Kadongo.

De bestemte seg for å dra til klinikken for å høre om det var noe som kunne gjøres. På klinikken ble George diagnostisert med dobbeltsidig grå stær og øyelegene henviste ham derfor videre til det Right to Sight-støttede sykehuset i Kisumu. Her kunne han få utført en operasjon som ville gi ham synet tilbake, gratis. George kunne ikke tro at det var sant!

Fikk synet tilbake

To dager senere fikk George fjernet bandasjene og forsto at det var sant – han hadde fått synet tilbake!  Han kunne dra hjem samme dag – hjem til de to barna som han nå var i stand til å forsørge igjen.

Det er lett å se hvor mye denne operasjonen betydde for George når man ser det strålende smilet hans på bildet nedenfor. Hvis du også vil bidra til at medmennesker som George Ochieng får synet – og livet sitt – tilbake, så klikk her og se hvordan du kan støtte Right to Sight Norges arbeid for å utrydde unødvendig blindhet i Kenya.

 

Les også