Da Right to Sight Norges fotballag deltok på Norway Cup

Ideen om å invitere tidligere sterkt synshemmede/blinde barn til Norge for å spille fotball vokste frem i Right to Sight Norge våren 2015, og fredag 29.juli 2016 landet de 10 svaksynte barna fra Kenya som utgjorde Right to Sight Norges fotballag på årets Norway Cup turnering. Laget besto av 6 gutter og 4 jenter i alderen 13-14 år, i tillegg til trener Adelbert Timondo og lagleder Olgah Opiyo. Det ble en uke full av fotball, morsomme opplevelser og masse nye inntrykk. For oss fra Right to Sight Norge som var så heldige å få følge disse imponerende barna mens de var i Norge, ble det en uke vi sent vil glemme.

I tillegg til å spille kamper, hadde laget et tett program utenfor fotballbanen. En ettermiddag var de invitert til Nordstrand idrettsforening for grilling, fotball og løpekonkurranse sammen med Gutter 2003. Det ble en ettermiddag med mye fin sosial samhandling på tvers av kultur og språk. Onsdag og torsdag hadde Ørje IL invitert hele Right to Sight Norge-laget hjem til seg. Spillerene ble innlosjert privat og Ørje IL hadde forberedt et fantastisk program for oppholdet. Til og med en tur til Sverige, for å spise lunsj, ble det tid til. Samværet med foreldre og barn fra Ørje IL ble en uforglemmelig opplevelse for laget.

Laget tok også turen innom en av Krogh Optikks filialer. Her ble de av spillerene som var sterkest synshemmet vurdert av optiker. Dette resulterte i at fem fikk nye briller. I tillegg fikk hele laget stilige solbriller med meget god øyebeskyttelse.

Right to Sight Norge vil rette en stor takk til alle våre store og små sponsorer som gjorde dette mulig; Grieg Foundation, NorEngros, Sanitetskvinnenens lokallag, Krogh Optikk og alle andre som har bidratt med uvurderlig støtte til vår organisasjon.

Kveldsnytt laget et eget innslag om Right to Sight Norges fotballag. Innslaget ble sendt 30.07.2016.

Les også