Dorothie ser datteren sin for første gang

Dorothie ser datteren sin for første gang

Mor ser datteren for første gang

Dorothie Kamma hadde i mange år merket at synet var blitt dårligere og to år før hun giftet seg var hun blitt helt blind. Så fikk hun en liten datter.

I håp om at noe kunne gjøres med synet oppsøkte Dorothie sammen med datteren Shalina en av Right to Sights samarbeidende øyeklinikker. I tillegg til at hun aldri hadde sett datteren, var hun ikke i stand til å ta seg av henne. Hun var dermed helt avhengig av hjelp fra familien slik at ektemannen kunne gå på jobb.

 

Ved undersøkelse fikk hun påvist grå stær på begge øynene og ble senere operert på klinikken. Selve operasjonen tok kun 10 minutter per øye. Bandasjene ble fjernet etter 24 timer og operasjonen var vellykket og hun hadde fått fullt syn tilbake. Helt forståelig var hun overveldet av følelser og kunne sitte og stirre på datteren i timevis. Smilet hennes fortalte alt.

Right to Sight gjør oppmerksom på at alle afrikanske pasienter som lider av unødig blindhet kan få behandling. Over 7 millioner pasienter i Afrika er unødig blinde og over 20 millioner lider av svært nedsatt syn. Ved å støtte opp om afrikanske øyeleger og deres videreutdannelse kan vi utrydde unødig blindhet.

Dersom du ønsker å støtte Right to Sight Norge sitt arbeid, kan du gjøre det enkelt her.

Les også